Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIZAJN

U Bugarskoj predstavili 130 hrvatskih dizajnera

cuculic
02.07.2013.
u 18:02

Nadahnuto dizajniranom ambalažom izložba “In a Nutshell” poticajna i za izložbu o dizajnu izložbi koja se otvara u HDD-u

Na Sofijskom tjednu dizajna, u tamošnjem Muzeju suvremene umjetnosti, gostuje izložba suvremenog hrvatskog dizajna koja već nekoliko godina kruži svijetom, uvijek s velikim uspjehom svjedočeći o zrelosti hrvatskog dizajna svih žanrova i rodova.

Pripremili su je kustosica Koraljka Vlajo, HDD i Ministarstvo kulture RH, uza svu silu suradnika potrebnih da bi se predstavilo djelo više od 130 naših dizajnera. Izložba je dosad predstavljena u Beogradu, Helsinkiju, Bruxellesu i Mariboru, a na jesen odlazi u Skoplje. Kuriozitet je i posebna vrijednost izložbe nazvane “In a Nutshell” da je i sama ambalaža dio izložbe, dakle, dizajnerski vrijedan, a ne samo praktičan objekt. Istom “transportnom koncepcijom” izveden je i katalog čiji elementi služe ujedno i kao legende uz izloške.

Pravu raspravu o dizajnu izložbi pružit će, međutim, izložba koja se u četvrtak otvara u Galeriji HDD-a gdje u toj temi sudjeluju i mlađi i stariji autori postava odnosno dizajna izložbi – od arhitekata Marija Beusana i Olega Hržića do Studija Bilić-Müller i još mlađih autora. Za kustosicu Leu Vene i dizajnerice i arhitektice Marijanu Gradečak i Katarinu Matković postav je, dakako, bio poseban izazov!

Ključne riječi
HDD

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije